لوله اسپیرال
یکی از این روشهای تولید لوله های فولادی به روش اسپیرال است که در آن، لولههای فولادی در ضخامتهای متفاوت به شکل مارپیچ ساخته میشود
در تولید لوله به روش اسپیرال ورقه فولادی پس از باز شدن، تسطیح و آماده سازی لبه های آن، تحت یک زاویه مشخص بر اساس قطر و ضخامت لوله، وارد یک سری غلطک هایی با درز حلزونی یا اسپیرال می شود و فرم داده می شود. با تغییر زاویۀ تغذیه، لوله با قطرهای مختلف تولید می شود، در حالی که در روش درز مستقیم میبایست کل قالب های خط تولید عوض شوند. از این رو در روش اسپیرال، لوله با قطرهای مختلفی را می توان با هزینۀ کمتری نسبت به درز مستقیم تولید کرد.
از مهمترین مزایای لوله اسپیرال نسبت به لوله درزجوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
محدودیت نداشتن در طول لوله فولادی، در برابر ترک و شکست استحکام و مقاومت بیشتری دارد ، قابلیت فرم پذیری بالا، هزینه تولید پایین نسبت به لولههای درز جوش، برای تولید آن ها به تجهیزات سنگین مثل پرس های بزرگ و همچنین دستگاه های عظیم که مربوط به انبساط سرد باشد نیازی نیست.
این لولهها در شاخههای 6 و 12 متری تولید میشوند و در خطوط انتقال نفت و سایر مواد شیمیایی ، صنعت برق ،آب و فاضلاب، صنعت گرمایشی، انرژی حرارتی، لایه روبی، پل، سازههای فلزی کاربرد دارند.
