آشنایی با فلنج و انواع آن

 

 

فلنج چیست و مزایای اتصال به این روش

فلنج ها قطعات فولادی هستند که برای اتصال لوله به سایر تجهیزات پایپینگ از جمله شیرآلات، لرزه گیر، پمپ ها و . ..به کار می روند .

روش های متفاوتی جهت اتصال لوله و سایر تجهیزات به یکدیگر وجود دارد که مهم ترین آن جوشکاری میباشد. در همین راستا یکی از مهم ترین اتصالاتی که در این خصوص استفاده می گردد تا امکان انجام تعمیرات بر روی تجهیزاتی که به یکدیگر جوش داده می شوند را امکان پذیر می سازد انواع فلنج ها می باشد که در ذیل به شرح آن ها میپردازیم .

انواع فلنج

فلنج ها با توجه به قسمت انتهایی (End) و پیشانی (Face)به انواع متفاوتی تقسیم می شود ،به بخشی از فلنج که به لوله متصل می شود قسمت انتهایی (End) و سمت دیگر آن که به یک فلنج متقابل متصل می شود، پیشانی یا Face گفته می شود.

 فلنج ها بر اساس قسمت انتهایی یا End به انواع :

تقسیم می شوند. همچنین فلنج ها بر اساس قسمت پیشانی (Face) به سه دسته ی زیر تقسیم می شوند.

  • سطح صاف (Flat Face)
  • سطح برجسته (Raised Face)
  • RTJ (Ring-Type joint)

استاندارد ها و کلاس بندی فلنج ها

برای فلنج ها نیزمانند سایر تجهیزات پایپینگ برای دانستن ابعاد، اندازه و شناسایی آنها می بایست از یک مرجع بین المللی یا همان استاندارد استفاده شود زیرا در غیر اینصورت ابعاد و سوراخ های فلنج های متقابل بر هم منطبق نمیگردد و باعث ایجاد مشکل در اجرای خط پایپینگ مینماید.

استاندارد ابعادی

در طراحی و سایزبندی فلنج ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی از استاندارد ASME استفاده می شود. استاندارد ASME B16.5 در ساخت فلنجها با NPS ½ تا NPS 24 اینچ و استاندارد ASME B16.47 برای فلنجهای با ابعاد NPS 26 تا NPS 60 اینچ مورد استفاده قرار می گیرد. ضمناً پیچ و مهره های استفاده شده در اتصال فلنج ها مطابق استاندارد ASTM A193 B7 وB16  ASTM A193 است تا بتوانند در مقابل نیروهای کشش مقاومت بالایی داشته باشند.

همچنین در صنایع آب و فاضلاب و صنایع فولاد برای طراحی و سایز بندی فلنجها عمدتا از استاندارد DIN آلمان استفاده می گردد.

متریال های مورد استفاده در ساخت فلنج ها

آلیاژهای مورد استفاده در ساخت فلنج ها مطابق استاندارد ASTM است. رایج ترین آلیاژ استفاده شده در فلنج ها، کربن استیل ASTM A105 است. ASTM A182 از دیگر آلیاژ های پرکاربرد در صنعت است.

کلاس فلنج ها

مطابق استانداردASME B16.5  فلنج های فولادی وآلیاژی به كلاس های 150-300-400-600-900-1500-2500 تقسیم بندی می شوند .

و مطابق استاندارد DIN حداکثر فشار قابل تحمل فلنج ها را با  PNنشان می دهند که برحسب BAR میباشد.

همچنین مطابق استاندارد API (6A-6B-6BX) فلنج ها به کلاس های 2000، 3000، 5000، 10000 و 15000 تقسیم می شوند.

کاربرد فلنج ها در صنعت و تاسیسات

  • جهت اتصال لوله به سایر تجهیزات مانند تجهیزات ابزار دقیق (Instrument devices)، مخازن تحت فشار، شیرآلات (Valves)، پمپ، کمپرسور و …
  • اتصال به تجهیزات و اقلامی که نیازمند جداسازی و تعمیرات احتمالی یا کالیبراسیون هستند.
آشنایی با انواع تجهیزات برقی

 

  • سیم

جهت انتقال جریان الکتریکی از نقطه ای به نقطه دیگر از فلزات رسانا جریان الکتریکی استفاده می‌گردد. سیم ها نیز یک رسانا جریان الکتریکی می‌باشند که عمدتا از دو قسمت عایق الکتریکی به صورت روکش و مغز فلزی که معمولا از جنس مس و یا آلومینیوم می‌باشد تشکیل شده است. سیم ها معمولا در دو نوع افشان و مفتول در مقاطع مختلف ( بر حسب mm² ) همچون 5/0 و 75/0 و 1 و 5/1 و 5/2 و 4 و 6 و 10 و… قابل ارائه می‌باشند.

  • کابل

کابل ها دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند که با توجه به نوع کاربرد معمولا از چندین رشته سیم که توسط غلاف در کنار هم جمع آوری شده تشکیل می‌شوند و جهت انتقال جریان های قوی، متوسط و یا ضعیف که جنس هادی آن ها معمولا از نوع مس و آلومینیوم و عایق آنها معمولا از جنس پی وی سی می‌باشد در مصارف گوناگونی همچون برق، تلفن و شبکه و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • لوله های برقی

برای محافظت و جلوگیری از آسیب دیدن سیم و کابل ها در مقابل خوردگی، رطوبت، آتش سوزی و… عدم تداخل نویز در مدار، نظم دهی و تعیین مسیر سیم کشی از انواع لوله برق استفاده می شود. این لوله ها در دو نوع کلی  فلزی که معمولا از جنس فولاد و دارای پوشش گالوانیزه گرم و سرد بوده و یا پلاستیکی که معمولا از جنس پی وی سی یا پلی امید میباشد که در سایز ها و طول های مختلف  تولید می‌گردد.

  • قوطی کلید و جعبه مینیاتوری

قوطی کلید معمولا با دو جنس پلاستیکی و فلزی جهت نصب تجهیزات توکار همچون کلید و پریز ها در دیوار های گچی، بتنی، کناف و… در سایز ها و  انواع مختلف همچون طرح قدیم (شاپوری)، طرح جدید و کنافی استفاده می‌شوند. قوطی کلید جهت ایجاد یک محفظه مناسب برای  سربندی سیم ها به کلید و پریز ها، محافظت از اجزای داخلی کلید و پریز ها در مقابل گچ و خاک و همچنین نظم دهی و استقرار محکم کلید و پریز ها بر روی دیوار و اجرای صحیح و دقیق جهت نصب در ارتفاع مشخص شده به کار برده می‌شوند.

  • انواع داکت، سینی کابل و متعلقات

به جهت نظم دهی، محافظت، جداسازی و انتقال سیم و کابل ها از نقطه ای به نقطه دیگر درفضاهای داخلی و خارجی ساختمان از انواع داکت، ترانکینگ و سینی کابل در سایز های مختلف که عموما از جنس پلاستیک و یا فلزی می‌باشند استفاده می‌گردد.

 از انواع داکت میتوان به: داکت ساده، شیاردار، پارتیشنی، کف خواب و لوله ای اشاره کرد که هر کدام با توجه به نوع کاربرد آن ها انتخاب و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 ترانکینگ نیز با توجه به ابعاد و اندازه و متعلقات موجود آن همچون: زانو های رو به داخل و خارج، سه راهی، مسدود کننده، کادر ماژول و… طراحی شده اند که می‌توان جهت نصب انواع کلید و پریز، تجهیزات شبکه و انتقال کابل های شبکه و تلفن و برق و… با اجرای راحت و سریع از آن استفاده نمود.

سینی کابل که جنس آنها عمدتا فلزی و آبکاری شده می‌باشند به جهت نظم دهی و جایگزین کابل کشی به روش باز، قابلیت اضافه نمودن و یا تغییر در کابل ها و جلوگیری از آسیب کابل ها معمولا در ساختمان های تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و شامل انواع مختلفی همچون: نردبانی، ساده، مشبک، درب دار و …می‌باشد که هر کدام با توجه به نوع کاربرد آن ها انتخاب و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

  • انواع لامپ

لامپ ها یک منبع نور مصنوعی هستند که انرژی الکتریکی را به نور تبدیل و جهت روشنایی و نور پردازی در فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلف لامپ عبارتند از: لامپ رشته ای، لامپ هالوژن، لامپ فلئورسنت یا مهتابی، لامپ ال ای دی، لامپ گازی، لامپ ادیسونی و… که هر کدام دارای مزایا و معایبی بوده که باید با توجه به نوع مصرف، کارایی و محل استفاده، مورد انتخاب قرار گیرند.

  • هالوژن و پنلی

چراغ های هالوژنی و پنلی در دو نوع روکار و توکار جهت نور پردازی و زیباسازی محیط های داخلی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه با توجه به پیشرفت این صنعت می‌توان انواع مختلفی از این چراغ ها را با توجه به ظاهر و طراحی آن، نوع و محل مصرف و طیف رنگی قابل ارائه که عمدتا مهتابی یا سفید، آفتابی یا زرد، و ترکیبی یا یخی هستند را انتخاب کرد. از انواع این چراغ ها می‌توان به چراغ های ال ای دی و اس ام دی هالوژنی، چراغ بک لایت، پنل های سقفی توکار و روکار و… اشاره کرد.

  • پروژکتور

پروژکتور های روشنایی معمولا به صورت یک محفظه بسته شامل بدنه اصلی و پایه نگهدارنده، یک یا چند منبع نوری، کاسه چراغ، شیشه یا تلق رویی و ترانس می‌باشند که عمدتا در فضاهای خارجی و یا جهت نور پردازی های دقیق مورد استفاده قرار میگیرند. از ویژگی های پروژکتور میتوان به قدرت نور دهی بالا آن ها با توجه به وجود کاسه چراغ در آنها جهت محیط های بزرگ و امکان نصب از فاصله زیاد و همچنین تمرکز و تنظیم نور بر نقطه ای خاص اشاره کرد. در قدیم از لامپ های رشته ای و یا گازی به عنوان منبع نوری در آنها و اخیرا با پیشرفت فناوری، از چیپ های ال ای دی و اس ام دی به عنوان منبع نوری با حرارت کمتر مصرف پایین تر و عمر و نور دهی بالاتر استفاده می‌گردد که در انواع رنگ ها و مدل ها موجود بوده و اکثرا در مقابل رطوبت و گرد و خاک نیز عایق می‌باشند.

  • ریسه شیلنگی

امروزه یکی از اقلام پر مصرف نور پردازی جهت زیباسازی محیط ، ریسه های شلنگی می‌باشند. ریسه شلنگی روشنایی هایی با طول بلند و ضخامت باریک هستند که معمولا به عنوان نور مخفی در پشت سازه های گچی، کناف ها، سنگ های دکوراتیو نمای ساختمان ها و… نصب شده و دارای طیف وسیعی از رنگ ها به واسطه استفاده از دیود منتشر کننده نور (LED) هستند. انواع ریسه های شلنگی در بازار به صورت نواری، گرد، نئون، فلکسی، تخت دولاین و تک لاین با کد هایی همچون 3014 و 5730 و 5050 و 3528 موجود می‌باشند.

  • کلید و پریز

یکی از پرکاربرد ترین و مهم ترین لوازم الکتریکی که اکثر مردم همه روزه  با آن سر و کار دارند کلید ها و پریز ها میباشند. کلید ها درهر کجا که نیاز به قطع و وصل جریان باشد استفاده میشوند که عمدتا در ساختمان ها جهت روشن و یا خاموش نمودن چراغ ها در انواع  تک پل، دو پل، سه پل، تبدیل و شاسی به کار گفته میشوند.
همچنین علاوه بر کلید ها با توجه به نیاز روزمره استفاده بشر از وسایل الکتریکی و الکترونیکی، شبکه های تلفنی، اینترنتی و ماهواره، از پریز های برق و سوکت های تلفن و شبکه و آنتن جهت در ساختمان ها استفاده می گردد.
در نتیجه همین نیاز ضروری و مهم امروزه باعث تولید انواع کلید ها و پریز ها در طرح ها و رنگ ها و جنس های مختلف جهت مصارف خانگی و عمومی با توجه به سلیقه های مختلف گردیده است که کشور عزیزمان ایران نیز حجم عمده ای از تولید و صادرات این محصولات به کشور های مختلف را داراست.

 

  • تو کار

از زمره متداولترین محل های استفاده از کلید و پریز های توکار،  ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری می باشد که به دلیل روش سیم کشی توکار و مخفی باعث ایجاد زیبایی بصری در ساختمان و سهولت استفاده بر روی دیوار ها میگردد. همین امر سبب شده که شرکت های گوناگونی تولیدات کلید و پریز خود را در انواع طراح ها و مدل ها و رنگ های مختلفی جهت سلیقه های گوناگون در پیش گرفته و به رقابت در این بازار بپردازند.

  • رو کار

در محل هایی که سیم کشی به صورت روکار انجام شده و یا نیاز به جابجایی محل کلید و پریز به نقطه ای دیگر بدون تخریب باشد از کلید و پریز های روکار استفاده میگردد. این کلید و پریز ها مدل های ساده تری نسبت به کلید و پریز های توکار دارند و مهمترین پارامتر در انتخاب آنها جنس و کیفیت بدنه و در موارد حساس تر ضد آب و گرد و خاک بودن آن هاست که در بازار به کلید و پریز های روکار بارانی معروف هستند.

  • صنعتی

کلید های صنعتی دارای مدل های مختلف و پیشرفته تری نسبت به کلید های معمولی هستند که علاوه بر قطع و وصل جریان وظایف دیگری همچون انتقال قدرت، تنظیم و کنترل جریان، تقسیم جریان، محفافطت از لوازم الکترونیکی و جان افراد و… دارند که عمدتا در تجهیزات انتقال قدرت، تابلو برق ها، ماشین آلات صنعتی و کارگاه ها متناسب با کارایی و نیاز انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند که میتوان به مواردی همچون کلید های مینیاتوری و محافظ جان، کلید های اتوماتیک و کنتاکتور و شاسی های استارت و استوپ و… اشاره کرد.

 

  • آیفون تصویری و صوتی

با پیشرفت تکنولوژی یکی از تجهیزاتی که موجب آسایش، امنیت بیشتر و رفاه حال ساکنان ساختمان گردیده، آیفون های دربازکن هستند که در دو نوع صوتی و تصویری متناسب با نوع نیاز مشتری در ساختمان، مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه با پیشرفت این صنعت شاهد حضور برند های معتبر و مدل های مختلفی که دارای قابلیت هایی نظیر پنل های کدینگ و هوشمند، تصویر برداری و ضبط صدا، ثبت ساعت و تاریخ ورود، اتصال حافظه جانبی و ورود بدون کلید و با استفاده از کارت هوشمند هستیم که اجزای اصلی تشکیل دهنده آن شامل گوشی ها، پنل ورودی ساختمان، ترانس، زنجیرکش و یا قفل برقی و سوییچر ها میباشد.

  • جک در باز کن

با توجه به تغییرات مفهوم آسایش در ساختمان یکی از تجهیزاتی که موجب آسایش، امنیت بیشتر و رفاه حال ساکنان ساختمان گردیده است، جک های دربازکن هستند که در دو نوع بازویی و ریلی متانسب با نوع در های ساختمان که عمدتا دو لنگه و یا تک لنگه می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. این جک ها به دو صورت الکترومکانیکی و هیدرولیکی بوده که از بازو ها، برد فرمان، سنسور ها ، چراغ فلاشر ریموت و منبع تغذیه تشکیل شده است. همچنین به منظور امنیت بیشتر نصب قفل های برقی در کنار این جک ها بر روی در نیز توصیه میشود.

  • تجهیزات ضد انفجار

در محیط‌ هایی که مستعد انفجار به دلیل نشت سیالات آتش زا و قابل انفجار است می بایست از تجهیزات ضد انفجار استفاده گردد. این تجهیزات دارای استاندارد ضد انفجار ex هستند. به طور کلی تجهیزات ضد انفجار در برابر شعله، شوک الکتریکی، بالا رفتن حرارت و مواردی از این قبیل مقاوم هستند. در دنیا نیز این تجهیزات را با علامت ex می‌شناسند که در زبان انگلیسی مخفف Explosion-proof equipment است.

 

  • تجهیزات چاه ارت

به منظور حفاظت از افراد ساختمان، تجهیزات داخلی و تاسیسات موجود و وسایل الکترونیکی، در مقابل صاعقه و تخلیه بار الکتریکی، نیاز به حفر چاه ارت مطابق با استاندارد و آیین نامه های ایمنی ساختمان می‌باشد. راه اندازی سیستم ارتینگ نیازمند حفر چاه به عمق مناسب مطابق استاندارد، خاک و آب و هوای منطقه و استفاده از قطعاتی همچون صفحه مسی، سیم مسی،پودر بنتونیت، جعبه تست، شین ارت و کابلشو،میل ارت، صاعقه گیر و … می‌باشد که هر یک مطابق با استاندارد ایمنی ساختمان انتخاب و استفاده می‌گردند.

  • تجهیزات اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق همانطور که از اسم آن مشخص میباشد جهت اعلام وجود دود و یا حرارت و آتش سوزی در ساختمان ها در راستای جلوگیری از خرابی و حادثه بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند تا افراد ساختمان و نیرو های امدادی هر چه سریع تر متوجه خطر آتش سوزی قرار گیرند. این تجهیزات شامل اقلامی همچون دتکتور های دودی یا حرارتی در انواع مختلف، شاسی های اعلام حریق، آژیر اعلام خطر، چراغ های اعلام حریق و پنل مرکزی میباشند و نحوه کار در آن ها بدین صورت است که هر زمان دتکتور نسبت به دود و یا حرارت فعال شوند، سیگنال الکتریکی به پنل مرکزی ارسال و بر روی آن، واحد مربوطه به صورت چشمک زن خطر روشن شده و چراغ اعلام خطر که معمولا بالای درب ورودی واحد نصب شده و آژیر خطر نیز جهت اعلام خطر و راهنمایی های نیرو های امدادی و سایر افراد فعال میگردد. تمامی تجهیزات فوق الذکر باید بر اساس استاندارد ها و مقررات ملی ساختمان تهیه و توسط متخصصین آن نصب گردد.

 

  • انواع فن و هوا کش

جهت ایجاد یک فضای دلنشین عاری از هر گونه هوای نا مطبوع و گردش هوا در محیط از انواع فن هواکش یا اگزاست فن استفاده میگردد که عمدتا در دو نوع خانگی و صنعتی قابل ارائه هستند. هواکش ها از قطعاتی همچون موتور الکتریکی، پروانه و بدنه اصلی با دو جنس پلاستیکی جهت مصارف خانگی و فلزی جهت مصارف صنعتی ساخته شده اند. پارامتر های مهم در انتخاب هر فن به نوع کارایی آن، محیط مورد استفاده، ابعاد، نوع موتور، جنس آن و… بستگی دارد که در هنگام خرید باید به آنها توجه کرد.

  • الکترو موتور

الکتروموتور وسیله ای میباشد که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند و از دو قسمت اصلی روتور و استاتور تشکیل شده است. امروزه در اکثر وسایل الکتریکی دوار از موتور الکتریکی استفاده میگردد. الکتروموتور ها از دو نوع منبع الکتریکی جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه میکند و از طریق اثر متقابل بین میدان مغناظیسی و جریان الکتریکی در داخل سیم پیچ باعث تولید نیرو به شکل گشتاورو اعمال آن به شفت موتور و ایجاد حرکت دورانی میشوند. در انتخاب الکتروموتور پارامتر های بسیاری همچون: نوع منبع جریان الکتریکی، مقدار مصرف انرژی، ظرفیت، توان و دور موتور، جنس بدنه و شفت،  ابعاد، جهت و محل نصب و … مورد نظر قرار گیرد.

 

آشنایی با انواع ورق
  • ورق سیاه

ورق های فولادی به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند که ورق های تولیدی به روش نورد گرم را ورق سیاه یا ورق گرم می گویند، از آنجا که تولید ورق با تکنولوژی نورد گرم به این معناست که مواد اولیه تولید ورق، در دمای  بالا وارد فرآیند تولید میگردد و در طی این فرآیند ورق ظاهری مات به خود میگیرد به همین دلیل به آنها ورق سیاه یا Hot Rolled Sheet می‌گویند.

این ورق‌ ها دارای آلیاژ و ضخامت های متفاوتی هستند که خواص مکانیکی متنوعی دارند. بالا بودن درصد کربن در ورقه های فولادی موجب سخت تر شدن ورق سیاه می شود. ورق سیاه عموما درگرید های  ST37 وST52    دسته بندی می گردد و سختی متریال ST 52  از ST37 بیشتر می باشد.

مزایای ورق های سیاه عبارت اند از:

  • ساخت آسان‌تر: ورق را گرم و تحت فشار و خنک می نمایند
  • نسبت به ورق روغنی مقرون به صرفه تر است
  • در نورد گرم ورق ها دارای سطوح نازک تری هستند
  • فولاد نورد گرم مجاز است در دمای اتاق سرد شود بنابراین در اصل نرماله می شود بدین معنی که از تنش های داخلی که می توانند در فرایند خنک سازی یا سخت شدن ایجاد شوند عاری باشد.

ورق سیاه انتخاب مناسبی برای تولید دستگاه‌هایی با ابعاد بالا می باشد، همچنین این ورق ها در صنایع مختلفی از جمله صنعت خودرو سازی، ساختمان سازی، تولید سیلندر های گاز، کشتی سازی و صنایع فلزی سنگین و … مورد استفاده قرار می گیرند.

 

  • ورق استیل

ورق های استیل یا استنلس استیل یکی از پرکاربردترین ورق های ضد زنگ در صنعت بوده که دارای انواع 304، 316، 310، 309، 420، 430 و 321 بوده که در میزان کربن، نیکل و کروم با یکدیگر متفاوت می باشند. دو نوع 304 و 316 به دلیل درصد کربن پایین دارای قابلیت جوشکاری، فرم دهی و سخت کاری خوبی بوده و از این رو از محبوبیت بالایی نیز برخوردار هستند.

این ورق ها دارای سطحی صاف و صیقلی بوده  و مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی دارند از این رو در محیط های مرطوب و مستعد خوردگی مورد استفاده قرار می گیرند .

مزایای ورق استیل :

  • مقاومت در برابر خوردگی در انواع محیط های بسیار خورنده
  • مقاومت در برابر اکسیداسیون و مقاومت در برابر خزش در دماهای بالا
  • مقاومت و انعطاف پذیری در دماهای پایین
  • خواص مکانیکی قابل قبول
  • شکل دهی، خمکاری، برشکاری و جوشکاری به نسبت آسان

کاربرد های ورق استیل :

  • مبدل های حرارتی
  • تولید انواع اتصال دهنده ها
  • ساخت انواع لوله
  • فنر ، پیچ و مهره
  • تجهیزات فراوری مواد غذایی و لبنیات
  • قطعات دریچه و پمپ
  • تولید لوازم خانگی

 

  • ورق گالوانیزه

 ورق گالوانیزه ورق های فولادی می باشند که با پوششی از جنس روی بر سطح آن پوشیده شده است. پوشاندن فلزات با لایه ای از فلز محافظ (معمولا روی) یکی از روش های محافظت از خوردگی است که به آن گالوانیزاسیون گفته می شود که متناسب با ضخامت پوشش گالوانیزه، مقاومت پوشش نیز تغییر می کند. 

مزایای ورق گالوانیزه :

  • دارای صرفه اقتصادی بالا به علت طول عمر مفید بالا
  • کم بودن هزینه نگهداری و تعمیرات به علت مقاوم بودن ورق گالوانیزه
  • مقاومت بالا در برابر عوامل طبیعی مخرب به علت داشتن پوشش سطحی محافظ
  • منطبق بودن بر اساس استاندارد های روز جهانی
  • امکان جوشکاری، پرس کاری و رنگ پذیری
  • کاربرد راحت در صنایع گوناگون

 

ورق گالوانیزه در مواردی همچون تابلوهای برق، پنل ها، سینی کابل، قطعات لوازم خانگی، لوله بخاری، کانال کولر، ناودان، لوله ها و در بدنه و سقف سوله، گلخانه و سالن ها کاربرد دارد. به طور کلی ورق گالوانیزه برای مصارفی کاربرد دارد که احتمال زنگ خوردگی آهن و ایجاد خسارت وجود داشته باشد.

 

  • ورق آلیاژی

ورق آلیاژی نوعی فولاد است که دارای عناصر متعددی مانند مولبیدن، منگنز، نیکل، کروم، وانادیوم، سیلیکون و بور می باشد. این عناصر به منظور افزایش میزان سختی، افزایش پایداری، مقاومت در برابر سایش و حرارت اضافه می شوند.

فولادهای آلیاژی بر اساس درصد عناصر به کار رفته به دو گروه کلی پرآلیاژ و کم آلیاژ تقسیم میشوند. از مهمترین انواع ورق‌های آلیاژی می‌توان به ورق های ,ASTM A 516,ASTM A 283,   و MO40  و ورق هاردوکس اشاره کرد.

مزایای ورق های آلیاژی :

  • مقاومت
  • سختی
  • چقرمگی
  • مقاومت در برابر سایش
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • سختی پذیری و سختی گرم
  • مقاوم بودن در مقابل نمک های دریایی

 

کاربرد های ورق آلیاژی :